Home > Cultuur Foto's     Filmpjes     Contact    
Cultuur

Steeds meer mensen ontdekken de boeiende geschiedenis en de rijke cultuur van de 'Freistaat Sachsen' in het Oosten van Duitsland. Hier vindt u bruisende steden als Dresden en Leipzig, prachtige natuurgebieden en het is een lustoord voor eten en drinken. In de verschillende jaargetijden is er van alles te doen en te beleven. Ontspannen of juist actief? In Saksen beleef je een onvergetelijke ontdekkingsreis.

De Saksische vorsten waren echte cultuurliefhebbers. Zij verzamelden enorme kunstcollecties, waaronder veel schilderijen van de bekende Hollandse meesters. Wie van architectuur of kastelen houdt, zal hier zeker aan zijn trekken komen. Ook op muziekgebied blaast Saksen een opvallende noot. Van klassieke muziek want Bach en Wagner woonden en werkten in Saksen tot lichte muziek. De agenda met concerten en muziekfestivals is daarom ook bijzonder uitgebreid.

Saksen is de ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Actief of ontspannen. In Saksen kan het.

Mooie dingen maken zit de Saksen in het bloed. Van zilverwerk, speelgoed, porselein, stoomtreinen, horloges tot auto’s. In veel plaatsen herinneren bezienswaardigheden aan dit opvallende vakmanschap. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij een van de prachtige kastelen of de huizen met een bijzondere architectuur.

Bron: http://saksen.info

Andere sites van Crio: Duitsland pagina - Sauerland - Winterberg - Saksen - Bodensee
Adverteren ? Kijk op Duitslandpromotie.nl onderdeel van Recreatief.nl BV